У Переяславі відсвяткували Масницю

0
2817

Танцями і піснями 25 лютого в парку імені Шевченка проводжали зиму та зустрічали весну. Відділ культури та туризму міської ради провів фольклорно-етнографічне свято «Колодій», йдеться на сайті міської ради.

На святково прибраному майданчику біля НЦК «Зустріч» зібралося багато людей – тут були місцеві жителі і гості. Настрій у людей був сонячним, а на душі тепло і радісно, адже всі прийшли зиму проводжати – весну-красну зустрічати. Навкруги лунала чудова музика, яка запрошувала гостей.

Учасники заходу приклали немало зусиль, щоб присутні не нудьгували – в програмі були конкурси та розваги, відтворення народних обрядів, спалення опудала Зими, лазіння на стовпа за призами, виступи міських художніх колективів “Вербиченки”, “Вольтаж”, «Водограю» та «Червоної калини». Обрядове дійство «Колодій» у виконанні дитячого фольклорного ансамблю «Фортуна» із школи №7.

Яка ж Масляна без смачних страв? Протягом усього свята була організована продаж вареників, млинців, пирогів і кондитерських виробів, гарячих напоїв та інших масляничних частувань. Завідуюча клубу Вікторія Черняк приготувала велику кількість вареників з сиром та картоплею, якими безкоштовно пригощали артистів та містян, які залишилися до завершення дійства.

Веселі пісні, вірші, ігри та хороводи створювали неповторну атмосферу весни. Завершилося свято спалюванням опудала Зими, а разом із ним – символічним прощанням зі старим, роком, що зжив себе, і звільненням місця для прийдешньої весни і оновлення. Усі присутні отримали велику насолоду від веселого, галасливого і радісного народного свята – Масляної, адже так приємно дарувати і отримувати гарні емоції та хороший настрій.

– В сонячний день я з товаришем Євгенієм святкуємо, бо ми цінуємо народні традиції. Сьогодні ми святкуємо Масницю та отримуємо гарний настрій. Попри всі проблеми та негаразди, весна іде і життя оновлюється. Завжди є сподівання на краще майбутнє, – розповіла Катерина Паламарчук (18 років) студентка Білоцерківського Національного аграрного університету.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.