Янукович виступив за проведення референдуму про статус Донбасу

0
1241

Колишній президент України Віктор Янукович звернувся до світових лідерів із листом.

Президент-утікач висловив думку про те, що “тільки послідовний політико-правовий примус української влади до виконання мінських угод може призвести до якісних змін у суспільно-політичному житті України”, повідомляє УНІАН з посиланням на «РИА Новости».

“У разі невиконання нинішньою українською владою мінських угод, необхідно ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу”, – заявив колишній президент. Також він пропонує включити в переговори в рамках нормандського формату представників так званих “Л/ДНР”.

Янукович вважає за необхідне створити спеціальну незалежну комісію Ради Європи для контролю за проведенням розслідування злочинів, вчинених у дні Євромайдану з листопада по лютий 2013 і 2014 років.

Така пропозиція міститься в його зверненні до лідерів ФРН, Франції, Польщі, керівникам Ради Європи, ПАРЄ та Європарламенту, а також у листах до президентів РФ і США.

Так, у своєму зверненні Янукович також просить “вжити дії, спрямовані на захист основних прав людини на Україні, відновлення демократії і верховенства права”, в тому числі “ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідування злочинів, вчинених на Майдані”.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.