Експерт розповів, які продукти подорожчають в 2017 році

0
1561
В перші 3 тижні нового року ціни на продукти зросли більше, ніж очікували експерти, а річна продуктова інфляція буде вищою, ніж у 2016 році.
Про це заявив голова української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі Еспресо.TV.

“Коли ми говорили на початку року про інфляції 8%, то ми розуміли, що продуктова інфляція буде набагато більше. Щось виросте на 20%, щось на 30% в 2017 році. І найнебезпечніше тут те, що ми побачили значне подорожчання вже в перші новорічні дні”, – зазначив експерт.

За словами Дорошенка значно подорожчали молочні продукти та м’ясо.

“До 20 листопада ми, наприклад, побачили зростання вартості молочних продуктів в середньому на 3%. А якщо порахувати річну інфляцію, це означає, що до кінця року, наприклад, молочні продукти можуть коштувати вже в півтора раза дорожче, ніж на початку року. Якщо ми говоримо про м’ясо, трошки менше, але в будь-якому випадку, на 40% дорожче, ніж воно коштувало”, – повідомив він.

Також Дорошенко впевнений, що підвищення мінімальної зарплати не вплине на вартість більшості харчових продуктів. Це стосується тільки тих підприємств, на яких зарплата була нижчою, ніж 3200 гривень.

“Коли ми говоримо про харчові продукти, ми розуміємо, що 3200 вплине на вартість хліба. Виробництво борошна, виробництво макаронів, тут не рідко заробітна плата була дійсно нижче, ніж 3200. Ось в деяких галузях це вплине на зростання цін. Та ж сама мука зросла за 3 тижні на 1,5%”, – сказав він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.