Експерт спрогнозував курс долара на тиждень

0
1536

Протягом тижня офіційний курс долара зменшиться до 27,2 грн. На міжбанку до кінця тижня прогнозують 27 грн за долар, а на готівковому ринку – від 27,1 до 27,5 грн. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.

“Минулого тижня тенденцію до подорожчання долара, яка почалася з початку року, остаточно зламали. Гривня укріпилася на всіх сегментах валютного ринку. Зростання курсу долара на початку року стало традицією. Про це свідчать попередні два роки”, – зазначає Іосуб.

Минулого тижня офіційний курс “зеленого” знизився з 27,67 грн до 27,43 грн. На міжбанку долар подешевшав з 27,72 грн до 27,34 грн. До цього американська валюта дорожчала.

“Основні причини подорожчання долара на початку року – зниження активності експортерів та активне “освоєння” в грудні невикористаних до цього часу бюджетних витрат. Але 2015-го і 2016-го зростання долара на початку року змінювалося його істотним падінням. Надлишок гривневої ліквідності “розсмоктувався”, і активніше надходила виручка від експорту. Нинішній рік не буде винятком. Долар повернеться до рівня 27 гривень”, – каже аналітик.

За його словами, у першому кварталі року американська валюта може подешевшати до 26 грн.

“Протягом нинішнього тижня курс долара може знизитися до 27,2 гривні. На міжбанку – до 27 гривень. На готівковому ринку – до 27,1 – 27,5 гривні”, – прогнозують в “Альпарі”.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.