Українці не шукають офіційну роботу – експерт

0
1563

Українці не шукають офіційного працевлаштування, бо побоюються втратити пільги. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу “Нова персона”.

“Безробітні часто самі не хочуть іти на офіційну роботу. Особливо це стосується чоловіків, які побоювалися призову. Багато хто не хоче офіційного працевлаштування, бо втратить пільги, субсидії”, – говорить вона.

За даними Мінсоцполітики, 52,6% працездатного населення офіційно працевлаштовані.

“Решта українців працює або закордоном, або нелегально в Україні. Закордоном останні роки меншають зарплати українців. Раніше поляки платили за годину 10-12 злотих, а тепер – 8-9. Зате розширюється горизонт, де наш народ затребуваний – Чехія, Ізраїль, Угорщина, Західна Європа. Все ще багато українців їдуть на заробітки в Росію, де мають родичів. Для цього не треба платити агентствам за пошук роботи – самі знаходять. Торік Кабмін урізав список професій, представники яких мали право на дострокову пенсію. Це спричинило відтік фахівців робочих спеціальностей у важкій промисловості закордон”, – коментує Новицька.

На заробітки на робочі спеціальності не гребують їхати економісти, бухгалтери, інші кваліфіковані фахівці, відзначає експерт.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.