Енергосистема Київщини зазнала кібератаки, – “Укренерго”

0
1468
Україна розслідує кібератаку на київську енергосистему у вихідні дні, останню в серії ударів по енергетичній і фінансовій інфраструктурі.
Про це повідомляє Еспресо.tv з посиланням на Reuters.

За словами виконувача обов’язків головного директора “Укренерго” Всеволода Ковальчука, розподіл електростанції під Києвом несподівано вимкнувся вранці в неділю, залишивши північну частину столиці без електрики.

Начальник служби безпеки України минулого тижня заявив, що країна потребує посилення свого кіберзахисту, про що свідчить хвиля нападів на урядові веб-сайти, які, за його словами, були здійснені Росією.

Ковальчук сказав, що відключення електрики склало 200 мегават потужності, що еквівалентно приблизно п’ятій частині споживання енергії столиці в нічний час.

“Це дуже багато. Такого роду відключення буває дуже, дуже рідко”, – зазначив він.

Ковальчук додав, що є тільки два можливих пояснення аварії: або збій обладнання, або зовнішні перешкоди.

ІТ-фахівці компанії виявили дані передачі, які не були включені в стандартні протоколи, припускаючи, що зовнішнє втручання було правдоподібним сценарієм.

У селі Петрівці Київської області о 23:53 17 грудня було повністю знеструмлено підстанцію Північна. Ковальчук заявив, що внаслідок цієї аварії опівночі відбулися відключення споживачів північної частини правобережжя Києва та прилеглих районів Київської області.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.