У Переяславі-Хмельницькому привітали військових з Днем Збройних сил України

0
1402

5 грудня, в переддень ювілейного, 25-го Дня Збройних сил України, творчий «десант» артистів міста Переяслава-Хмельницького та Переяслав-Хмельницького району з концертною програмою відвідали військовослужбовців 43-ї окремої самохідної артилерійської бригади, що постійно дислокується у Дівичках, йдеться на сайті КОР.

Перед початком концерту митців Переяславщини полковник, перший заступник командира бригади, начальник штабу бригади та військової частини польової пошти В-2050 Сергій Очеренко, разом із військовими та гостями виконав Гімн України та оголосив хвилину мовчання в пам’ять за загиблими побратимами на сході України в зоні АТО.

Заступник командира по роботі з особовим складом військової частини польової пошти В-1660 зачитав святковий наказ по бригаді командира бригади, полковника Сергія Добриніна, а Сергій Очеренко вручив підлеглим офіцерам, прапорщикам, сержантам, старшим солдатам та солдатам подяки та грамоти. Серед нагороджених було багато жінок-військовослужбовців. Також був зачитаний наказ командира бригади та командувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенанта С.М. Попко про присвоєння чергових військових звань.

Переяславські артисти, під керівництвом начальника міського відділу культури та туризму Вікторії Гуріної та ведучого заходу Едуарда Нікітіна, прагнули створити для воїнів домашню теплу атмосферу, підняти їхній моральний і бойовий дух, додати їм упевненості в тому, що українці пишаються ними і неодмінно всі разом переможемо російського окупанта.

Програма концерту була підготовлена в якій було багато і зворушливої лірики, і патріотизму, і гумору та жартів у піснях та танцях. Атмосфера довіри і взаємної щирості сприяла і тому, що на пропозицію самим бійцям продемонструвати свої творчі здібності вони радо відгукнувся військовослужбовець бригади Роман Дорофей.

Для військовослужбовців бригади така зустріч стала надзвичайно приємним подарунком в умовах їхньої військової служби під час неоголошеної війни керівництвом сусідньої країни. У концертній програмі для військовослужбовців взяли участь артисти Переяславщини: шоу-балет «Вольтаж» та «Міраж», співаки-вокалісти – Оксана Чирка та її син Олексій, Олександр Максименко, Наталія Александрова  з НЦК «Зустріч», учениця ЗОШ №7 Анна Ляч та співачка із села Козлова Юлія Ковалівська.

Полковник Сергій Очеренко, від імені командира бригади, навзаєм вручив творчому колективу за святковий концерт грамоту, а Вікторія Гуріна привітала присутніх військових зі святом Збройних сил України та запевнила, що митці Переяславщини радо будуть і на майбутнє відгукуватися на запрошення військових щодо концертів у підрозділах військових частин.

Командування бригади запросило артистів до солдатської їдальні на обід, які разом із військовими скуштували смачні страви – гороховий суп із грінками, салат на вибір із червоного буряка чи свіжої капусти, тушкована телятина, гарний шматок ковбаси з гарніром перлової каші, здоба-булочка та склянка яблучного соку. І ще… перемелене сало із часником для профілактики від простуди чи грипу. Як запевнила шеф-кухар солдатської їдальні Валентина Якушко, це звичайний обід, святковий буде 6 грудня, військові під час служби на харчування не скаржаться.

Повертався артистичний «десант» до Переяслава на військовому КрАЗі, який всередині лоскотав носа спаленим порохом під час осінніх навчань військовослужбовців на полігоні.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.