Автомобілі в Україні можуть суттєво подешевшати вже з 1 січня

0
1636

У Верховну Раду внесено Законопроект 5401, який передбачає скасування ПДВ вже з 1 січня 2017 року – в результаті багато товарів, зокрема і автомобілі подешевшають на 20%.

Законопроект 5401 «Про скасування в Україні податку на додану вартість» було зареєстровано у Верховній Раді 16 листопада 2016 року, а 21-22 листопада направлено на розгляд до профільних комітетів. Скасування ПДВ зможе побороти корупцію і зробить чимало товарів, зокрема  автомобілі, дешевшими для споживача на 20%, повідомляє Автоцентр.

Ініціатори законопроекту в пояснювальній записці наводять шокуючі факти. Надходження до бюджету від ПДВ весь час зменшуються, порівняно із сумами компенсації. Цей податок стимулює корупцію контролюючих органів. Розміри так званих «відкатів» у період з 2010 до 2015 р. досягали 60% від суми повернення ПДВ. В результаті близько 70% економіки країни перебуває в тіні саме через недосконалість податкової системи.

Наприклад, такі країни як США, Угорщина, Фінляндія, Чехія мають нульову ставку ПДВ. У Швейцарії вона становить лише 2,6–8%, в Японії, Сінгапурі, Тайвані, Малайзії – від 3 до 6%.

Законопроект 5401 пропонує скасувати з 1 січня 2017 року податок на додану вартість в Україні, як дискримінаційний та корупційний. У результаті споживчий ринок, зокрема ринок автомобілів отримає потужний поштовх до розвитку.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.