У Переяславі-Хмельницькому пройшли заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи

0
1257

21 листопада в День Гідності та Свободи представники установ, організацій міста та працівники виконавчого комітету Переяслав-Хмельницького міської ради зібралися в сесійній залі, щоб вшанувати подвиг учасників Революції Гідності. Державний гімн України, фото-відео спогади подій на Майдані Незалежності трирічного минулого.
Розпочав захід спогадами учасник тих подій міський голова Тарас Костін. Він пригадав доленосні події в Україні, патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Згадав побратимів Майдану та товариша Ярослава Потапенка. Міський голова наголосив, що своєю непохитністю та самопожертвою Герої Майдану заслужили шану та повагу всіх співгромадян.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, яки загинули на сході України, захищаючи Батьківщину від російських найманців.

Відділом культури і туризму та творчими працівниками НЦК “Зустріч” була організована коротка концертна програма з патріотичних пісень, які виконали Анна Ляч та Лідія Ющишина.

Присутні доручили міському голові та секретарю ради Петру Бочаріну покласти корзину з живими квітами до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні – вшанувати подвиг учасників Революції Гідності.

До заходів біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні на привокзальній площі також приєдналися керівники установ, громадяни міста. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв Небесної Сотні, поклали квіти до пам’ятного знаку на привокзальній площі. На короткому мітингу виступили – міський голова Тарас Костін, депутат міської ради Михайло Сиворко та учасник бойових дій в зоні АТО Владислав Глушенко.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.