Київ поставив ультиматум Кремлю

0
1277
Фото: Reuters

Реалізація Мінських угод буде неможливою без чіткої “дорожньої карти” і якщо Росія не виконає вимоги безпеки.

Про це у Верховній Раді заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише Gazeta.ua.

“Щодо конкретних результатів саміту (зустріч Нормандської четвірки. – Gazeta.ua). Крім самого факту його проведення хотів би виділити загальну згоду у можливості роботи надалі в форматі “дорожньої картки”. Для нас “дорожня карта” виконання “Мінська” це впершу чергу чітка послідовність кроків. Зокрема, з боку РФ. Щодо створення належного безпекого середовища на Донбасі. І, звичайно, гарантії цих кроків. Без чіткого встановлення послідовності і гарантій говорити про виконання “Мінська” (і це наша спільна позиція з Німеччиною, Францією, країнами ЄС) не можливо”, – сказав він.

Україна працюватиме над такою “дорожньої картою”, додав міністр.

“Сьогодні наші спільні позиції з Німеччиною і Францією і позиція Росії надзвичайно розходяться. Як у плані послідовності заходів, так і в чіткій гарантії їх виконання. Щодо допуску ОБСЄ до території окупованого Донбасу та неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону”, – заявив Клімкін.

Без виконання безпекових домовленностей (повне припинення вогню, вивід регулярних російських військ, найманців і озброєння) переходити до обговорення інших питань неможливо, пояснив міністр.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.