“Одна перемога краще, ніж дві нічиїх” – Шевченко

0
3366

Наставник збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з представниками ЗМІ напередодні поєдинку кваліфікації Кубка світу-2018 проти Туреччини, пише Sport.ua.

– Головний тренер збірної Туреччини Фатіх Терім сказав, що ви були великим футболістом, і що він сподівається, що тепер ви станете таким же великим тренером. Як би ви прокоментували ці слова?

– Я з великою повагою ставлюся до Теріма. Він був моїм наставником у “Мілані”. В мене склалися з ним хороші, дружні стосунки. При цьому я вважаю, що останні 20 років історії турецького футболу пов’язані безпосередньо з Терімом. Він досягав хороших результатів як зі збірною Туреччини, так і з клубами. Ну а його слова про мене – аванс для мене. Я став на тренерський шлях, знаю, наскільки він важкий. Тепер все буде залежати від мене, від моїх помічників, від футболістів і від удачі.

– Як ви думаєте, як завтра пройде гра?

– Однозначно, це буде дуже напружений матч. Жодна наша гра з Туреччиною не проходила на низьких швидкостях, це завжди був дуже хороший, швидкий футбол. Завтра велику роль буде грати тактика. У нас йде процес омолодження команди. Те саме відбувається і зі збірною Туреччини. Отже, напевно, завтра буде багато чого нового як в тактичному плані, так і в плані видовищності.

– Як зміниться гра без Ракицького, який вміє дати довгу передачу, почати атаку?

– Ярослав дійсно вміє добре починати атаки. Те, що він вибув зі строю – втрата для нас. Але я впевнений, що серед наших захисників знайдеться кому його гідно замінити. Бачу хороший настрій хлопців. Важливо, що протягом цього збору вони добре тренувалися. Для мене це – головний сигнал. Вважаю, що наша команда добре підготувалася до завтрашнього матчу.

– Руслан Ротань сказав, що для виходу з першого місця необхідно буде набрати в матчах зі збірними Туреччини та Косова шість очок, Бутко же вважає, що вистачить і чотирьох пунктів. Де тут “золота середина”?

– Головне, що у наших гравців є впевненість. Матч у Туреччині не буде для нас простим. Важливо грати на перемогу. Все буде залежати від гри. Якщо переможемо завтра, то завоюємо хороші три очки, якщо буде нічия, ми теж будемо задоволені. Інший результат нас категорично не цікавить. Повторюся, в нас дуже важка, рівна група. Кількість перемог дуже важлива. Кожна команда це розуміє і буде прагнути перемагати в кожному матчі, щоб залишатися в боротьбі за вихід з групи. Одна перемога краще, ніж дві нічиїх.

– Чи переглядав хтось із ваших помічників матч Хорватії і Туреччини наживо?

– Наживо – ні. Зараз досить технологій, щоб з усіх ракурсів подивитися гру суперника. Отже ми вивчили збірну Туреччини, в нас є багато інформації про цю команду. В тому числі дивилися багато їхніх поєдинків на Євро-2016. З тих пір склад у збірної Туреччини, звичайно, змінився, але ігрові принципи, які сповідує головний тренер, не змінюються. Я дуже добре знаю тренерську специфіку Теріма, манера гри його команд рідко змінюється – вони завжди сповідують атакуючий агресивний футбол.

– З огляду на невиклик до збірної Туреччини Арди Турана, за кадровим потенціалом хто є завтра фаворитом?

– У збірній Туреччини достатньо виконавців, які можуть замінити будь-якого гравця. А вибір головного тренера команди суперника я не коментую. Йому завжди видніше.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.