Керрі і Лавров обговорили українське питання – Держдеп

0
1325

Державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров попри оголошене припинення двосторонньої взаємодії в середу мали розмову телефоном, під час якої обговорили ситуацію в Сирії, Україні, а також питання ядерно-ракетних випробувань у КНДР.

Про це повідомив у той же день офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я можу сказати, що розмова (крім ситуації в Сирії – ред.) також стосувалася питань України і Північної Кореї”, – зауважив представник відомства.

Відповідаючи на запитання, чому двосторонні контакти відбуваються після заяви про їх припинення, Тонер зазначив, що ця розмова “є частиною багатосторонніх зусиль, які продовжуватимуться й надалі”.

Він також повідомив, що впродовж останніх 24-х годин держсекретар Керрі говорив зі своїми колегами з Великобританії, Німеччини, Франції, Німеччини, Туреччини, Європейського Союзу і Катару.

Крім того, представник Держдепартаменту підкреслив, що американська сторона використовує всі можливості для того, щоб негайно припинити насильство в Сирії “з огляду на те, що відбувається в Алеппо”.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.