Нафта марки Brent стала дешевше на 31%, а пальне на заправці?

0
1391

На торгах у Лондоні вартість бареля нафти марки Brent знизилася до 31,43 долара.

Про “чорний понеділок” з обваленням на світових ринках ціни на нафту на 30% повідомляє Страна у понеділок, 9 березня, з посиланням на російські ЗМІ.

Востаннє такі показники зазначалися в лютому 2016 року.

Так зване “чорне золото” почало дешевшати ще минулого тижня після новин про те, що країни, які входять в ОПЕК (альянс експортерів нафти), не змогли домовитися про додаткове скорочення видобутку нафти в умовах економічного спаду, пов’язаного з поширенням коронавірусу.

Так, в перший робочий день після розпаду угоди ОПЕК+ відразу після відкриття ринку світові ціни на нафту обвалилися на 31%, до $31,43 за барель. За наступні 20 хвилин нафта відіграла частину падіння і подорожчала до $35,6 (падіння на 22%).

Після цього нафту пробила попереднє дно і продовжила пікірувати: вартість Brent склала $31,37, WTI – $27,8.

Нагадаємо, Ер-Ріяд може обвалити світові ціни на нафту до рекордного за 20 років рівня. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У розпорядженні журналістів з’явилася відповідні документи. Копія цінової пропозиції, яку Саудівська Аравія 7 березня вже розіслала своїм покупцям, підтверджує інформацію про наміри влади арабської країни.

Раніше ASPI повідомляло, що Україна і РФ продовжили на 10 років договір на транзит нафти. Також стало відомо, що “Укртранснафта” готова відновити транзит нафти до Європейського Союзу.

Джерело

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.