Офшорний монстр у Переяславі хоче отруїти людей! Зупини ЗЛО-ТЕЦ!

0
8624
Переяславська ТЕЦ димить поки люди сплять!

У Переяславі вже два роки йде війна яку простим людям оголосили власники офшорної компанії вирішили заробити грошей на «Зеленому тарифу» шляхом будівництва ТЕЦ на біомасі. Знаючи, що громадяни будуть проти того, щоб у середмісті диміла труба, і випилювалися навколишні ліси, руйнувалися дороги, і від викидів хворіли люди, власники в особі генерального директора ТОВ «Югенергопромтранс», вирішили розпочати з брехні у 2015 році.

Повідомили депутатам міської ради, що на там хочуть побудувати митний склад та деревообробний цех. Депутати не були проти, проголосували, але в січні 2016 року з’ясувалося, що чи то секретарем ради Петром Бочаріном, чито міським головою, було підписано рішення, яке дозволяло будівництво енергогенеруючого підприємства. Міський голова оголосив про службовку перевірку, депутати створили відповідну комісію. Але хто підробив, й досі не відомо.

У квітні 2016 року переяславці на громадських слуханнях заборонили Куковальському будувати ТЕЦ  . Власники ТЕЦ не послухали і тайком від громади ночами завозили обладнання на обгороджену парканом територію. Громада вибухнула, заблокувала в’їзди на територію, виставила пікети які чергували і в день і в ночі . Люди вахтовим методом чергували на постах. Кілька разів перекривали дорогу національного значення Київ-Дніпро  , щоб влада почула!! Натомість власники найняли хлопців спортивної зовнішності, які у момент, коли на постах залишилися лише жінки, розкидали барикади людей перенісши всі покришки на територію ТЕЦ  .

Потім вдруге на громадських слуханнях переяславці не надали дозволу на викиди для ТЕЦ. Не дивлячись на протести і заборони від громади власники офшорної кіпрської компанії продовжували будувати свій злочинний об’єкт. Міська влада, то заявляла, що їх обманули і депутати не знали за що голосували при прийнятті рішення про здачу в оренду землі під ТЕЦ, то просто мовчала, то таки визнає, що знали під який об’єкт здали, просто не думали, що буде саме ТЕЦ.

Керівництво районної влади в особі голови Переяслав-Хмельницької районної ради Петра Качкалди, взагалі долучилося до фальсифікації документів, на підставі яких власники ТЕЦ намагалися отримати «Зелений тариф» і надбавку до нього. При тому, що власники ТЕЦ заявляли, що сама конструкція ТЕЦ англійського виробництва, над сучасна. Але згідно чинного законодавства надбавку до «зеленого тарифу» мають право отримувати лише ті об’єкти, які на 50 % побудовані із українських комплектуючих. Але громада їх викрила. 
Тому державні органи влади змусили власників ТЕЦ провести ці обговорення. Власники ТЕЦ обрали ранок і робочий день для обговорення, щоб люди не змогли прийти.

З останнього тижня переяславський Фейсбук вибухнув постами людей, які зверталися до містян із заклик прийти і голосувати про ти ТЕЦ, адже власники ТЕЦ в лютому підробили протокол, неіснуючого громадського обговорення і намагалися отримати «Зелений тариф».

Натомість люди просили одне одного в соціальних мережах не сидіти вдома, відпрошуватися у роботодавців і йти на обговорення.

Так наприклад  пост-заклик Юрія Бобровнік перепостили 198 корситувачів Фейсбук  , пост редакції «Нового Погляду» розмістили у себе на сторінці 72 користувачів, а саму статтю переглянуло більше 1200 людей

Загалом сотні переяславців писали заклики прийти, бо розуміли, що так рано і робочий день багатьом прийти буде складно. І люди прийшли.

Наші журналісти помітили серед людей і депутатів міської ради Максима Іващенка (фракція «Самопоміч»), Олену Розовик (фракція БПП «Солідарність»), Сергія Шинкаря (фракція «Радикальної партії»), Жанну Федорук (фракція «Нові обличчя»), Олександра Матвієнка.
Депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради Віктора Григоровича (фракція «Батьківщина») та Юрія Бобровніка.

Був присутній і депутат Київської обласної ради Олександр Мефодій (фракція «Радикальної партії»). Також була присутня Тетяна Дейнега, помічник народного депутат України Сергія Міщенка. Нашій редакції стало відомо, що 4 вересня 2018 року народний депутат України Сергій Міщенко звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка, Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака та Віце-прем’єр міністра України Генадія Зубка.

Фрагмент тексту одного з трьох звернень від 04.09.2018 р., народного депутата України Сергія Міщенка

Також присутнім був і міський голова Переяслава Трас Костін, яки зайняв якусь дивну позицію, за що отримав порцію «Ганьба!».

Писати важко про перебіг громадського слухання. Там потрібно було бути присутнім. Такої гордості за переяславців ми не переживали давно. Куковальский назбирав незрозумілих експертів і намагався заговорити людей, ніхто із них не сподівався, що прийде так багато переяславців, які вимагатимуть закрити ТЕЦ і недавати «Зеленого Тарифу»!

Все відразу пішло не за планом Куковальського, замість того, щоб оголосити про обрання головуючого і секретаря, генеральний директор ТЕЦ надавав слово клеркам із не відомої громадської організації, які не були жителями Переяслава. Переяславці гуділи, скандували майже годину «Ганьба». Власники ж ТЕЦ продовжували ж брехати!!

Куковальський запевняв, що ось вони проведуть «пуско-налажувальні» роботи і ТЕЦ запрацює, хоча його охоронець, Сергій Галицький у Фейсбук під фейком Остап Бульба, вже місяць запевняв, що ТЕЦ працює і не димить. Тобто генеральний директор і начальник охорони путалися у показаннях і продовжували брехати. Протягом місяця у Фейсбук люди викладали фото та відео того, як з труби ТЕЦ йшов чорний дим, з самого ранку, саме тоді коли люди спали. В соцмережах люди скаржилися на страшний гул від роботи ТЕЦ  .

Усі знали, що дозволу на викиди підприємство не мало, і не мало права запускати свої котли.

Генеральний директор-брехун «не шанований у Переяславі пан Куковальський» запевняв, що у протоколі напише, що всі переяславці проти «Зеленого Тарифу» для ТЕЦ, що думка людей для чиновників, що встановлюють «Зелений тариф» не важлива. І що він все рівно отримає його, і вперто не хотів складати ніякого протоколу, хоч і призначив із числа посіпак свого головуючого та секретаря обговорення. Запевняв, що ніякого протоколу голосувань складати не потрібно, забувши, як у лютому 2018 року вигадував протокол неіснуючого обговорення, де стояли підписи і головуючого зборів і секретаря та ще його восьми учасників.

Переяславці не витримали такого знущання і обрали голову громадського обговорення Юрія Бобровніка і секретаря Орисю Джуран.

Надали слово Куковальському, який повідомив про заперечення та зауваження, які надійшли поштою та не повідомив, чи були ті хто написав листи у підтримку надання «Зеленого Тарифу», генеральний директор ТЕЦ відмовився говорити. Люди зробили висновки, що в місті ніхто не висловився письмово за те, щоб офшорним власникам надати 0.15 євро центів «Зеленого Тарифу» із коштів платників податків України.

Виступили з доповідями переяславці, які аргументовано пояснили чому «НІ зеленому тарифу» для потайки збудованої ТЕЦ у самому серці Переяслава, і висловили свої зауваження.

99 % переяславці із 473 зареєстрованих (людей було насправді більше) висловилися не надавати та не встановлювати «Зелений Тариф», для ТОВ «Югенергпромтранс». Тільки 9 присутніх проголосували за надання «зеленого тарифу» васникам офшорної компанії, якій належить Югенерго.

Таким чином 5 вересня під час найчисельнішого громадського обговорення переяславці не надали дозволу на затвердження «Зеленого тарифу» для власників незаконно збудованої ТЕЦ.

Редакція підібрала дописи переяславців, які були присутні на зборах і вкладали їх на своїх сторінках у соцмережах, висловлючи своє обурення із дій власників ТЕЦ.

Ольга Щербак

Анна Бєлокур
Оксана Костенко 

Людмила Нижник

Світлана Помойницька

Світлана Шевченко

Єгор Фірсов, народний депутат України

Маряна Волошин

Юрій Бобровнік

Куковальський намагався з імітувати громадське обговорення!!! Як? Привіз з собою не зрозумілих чинуш, які мали втирати людям лапшу на вуха. Люди ж вимагали офіційно обрати голову і секретаря, щоб скласти протокол. Куковальський проводив реєстрацію мешканців і вперто мовчав проте скільки зареєстровано громадян громадського обговорення, і який порядок денний. Що ж саме мусимо обговорити! Чиновників незрозуміло звідки люди не сприймали. ПЕТРО Качкалда голова районної ради , який тайком від громади підписав у лютому підробний протокол неіснуючих зборів, не прийшов на збори! А обіцяв людям бути! Люди сканували на добрий день Куковальського "ганьба"! Це мабуть реакція людей на" Доброго ранку" начальника охорони ТЕЦ! Як було Дивиться відео. Репост вітається! І Покажіть відео голові Кода Горгану!

Опубліковано Юрієм Бобровніком Середа, 5 вересня 2018 р.

 

 

 

Опубліковано Іриною Бабкіною Середа, 5 вересня 2018 р.

Опубліковано Іриною Бабкіною Середа, 5 вересня 2018 р.

Опубліковано Іриною Бабкіною Четвер, 6 вересня 2018 р.

Редакція Нового Погляду дякує людям за активність!

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.