Юрій Бобровнік просить владу ввести предмет у школі “Історія Переяслава”

0
1676

Про це написав депутат Бориспільської районної ради у себе на сторінці у Фейсбук .

Цитуємо текст депутатського звернення:

“Переяславці не знають історії свого міста!Виконую взяте на себе зобовязання і надсилаю на імя міського голови депутатське звернення, щодо можливого варіанту вирішення цієї проблеми. “Про необхідність введення у навчальних закладах громади навчальної дисципліни «Історія Переяслава»Місто Переяслав має тисячолітню історію, щодня на території міста відбувалися історичні події, які впливали не тільки на становлення Української Держави, але й стали визначальними для розвитку держав Східноєвропейського регіону. Проте в місті спостерігаються негативні тенденції, такі як, постійне засмічення берегів річок, вулиць, існують вандальські крадіжки, пошкодження пам’ятників, плюндрування історичних споруд. У місті існує громадська нав’язана радянською історіографією думка, щодо підтримки московських історичних міфів, подій з неправильним, не об’єктивним історичним трактуванням. Усі ці речі стали можливі у зв’язку із повною відсутністю у містян історичних знань про своє місто.

Як приклад на підтвердження цієї думки можна навести сюжет журналістів команди Інформатор Переяслав «Що ви знаєте про Переяслав: опитування на вулицях міста https://www.youtube.com/watch?v=LkSAhk1Cogw .

Де чітко видно, що більшість з опитаних не можуть навіть назвати точної кількості років місту від першої літописної згадки. Тому, цілком зрозуміло, що містяни, не усвідомлюючи цінності Переяславської Землі, через відсутність системних історичних знань про місто, відносяться у переважній своїй більшості не досить добре до благоустрою міста, а молодь намагається виїхати. Виправити це можна через виховання нового підростаючого покоління містян, яке належним чином, буде знати історію свого міста та вулиці на якій проживає. А також через системні освітні заходи з боку міської ради, щодо історичної просвіти дорослих містян. З вище зазначеного, вбачаю необхідність впровадження в закладах освіти міста начальної дисципліни «Історія Переяслава» чи «Історія Переяславщини», розробником відповідного підручнику можуть виступити науковці Університету Григорія Сковороди у Переяславі та НІЕЗ «Переяслав». Замовником цього підручнику має бути відділ освіти Переяславської міської ради.

На підставі статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» ПРОШУ Вас:- утворити робочу групу з напрацювання напрямів вирішення даної проблеми чи провести відповідний науковий круглий за результатом роботи якого внести відповідні зміни до існуючих програм міської ради та до бюджету;”

17.02. 2021 р.

З повагою, депутат Ю.В. Бобровнік

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.