«Хочу залучити інвесторів та збудувати український «Діснейленд», – Володимир Горковенко

0
3639

Місцеві вибори підтягнули в стан кандидатів у депутати чимало цікавих особистостей. Ми вирішив поспілкуватися з справжнім профі від журналістики. Хоча, він дуже рідко дає інтерв’ю.

Володимир Горковенко довгий час був журналістов. Попрацював політичним кореспонлентом на усіх загальнонаціональних телеканалах, окрім 1+1. В адміністрації Президента Петра Порошенка відповідав за медійний напрямок. Тепер, він кандидат до Київської обласної ради під №1 на окрузі №3, до якого входить новостворений Бориспільський район

Насамперед, як здоров’я?

Дякувати Богу поки ще не потрапив в антирекорд.

Ви кандидат до Київської обласної Ради. Як в таких умовах проводите агітацію?

Дуже складно! Не проблема зібрати велику кількість людей. Але – це великий ризик. Тому, зустрічі члени нашої команди проводять з невеликою кількістю людей. Наприклад, нещодавно у Переяслав приїзджала народний депутат Ірина Геращенко. Зустріч вона проводила у парку Тараса Шевченка.


Зустріч з Іриною Геращенко у Переяславі


  • Яке враження в Ірини Геращенко було від Переяслава?
  • Прекрасне! Перед зустріччю ми спілкувалися з міським головою Тарасом Костіним. Іра (вибачайте, що так фамільярно, але з Геращенко ми знайомі більше 15-ти років) зізналася, що дуже давно не була у Переяславі. На Черкаси, повз Переяслав, вона їздіть дуже часто, бо відповідає за цю область, а от так, щоб заїхати і пройтися по місту, то змогла зробити  вперше за довгий час. Їй дуже сподобалося місто.
  • З кого складається Ваша команда?
Володимир Сонюк, Ірина Геращенко, Юлія Семенова

Я вже згадав Тараса Костіна. Він очолює виборчий список «Європейської солідарності» до міськради і балотується на посаду міського голови. Він один із небагатьої міських голів, котрий, скажемо так, не змінив свій політичний вектор і не побіг до партії влади або не піддався спокусі долучитися до олігархічних проектів. Така принциповість у наш час – велика рідкість. Саме через принціповість у списку до райради балотується  Юрій Розовик. Він єдиний у списку, хто має мандат депутата райради, тобто Переяслав-Хмельницької районної ради. Наприклад, у виборчому списку ЄС немає нікого з діючих депутатів Бориспільської райради. Коли спілкувався з Юрієм Розовиком я йому так і сказав: «я з Вами особисто не знайомий, але у мене немає жодних аргументів, щоб Вас не взяти до списку».


  • Інші партії взагалі не говорить про райради.
  • Бо інші на райраду, вибачайте, забили і понабирали туди кандидатів за принципом «кращих з гірших». У нас зовсім інший принцип формування. Окрім Юрія Розовика  балотується начальник “Переяславської станції екстреної медичної допомоги» Мирослав Демків. У списку кандидатів є багато людей, які завжди підтримували і завжди підставляли плече у складні часи. Саме тому, наприклад, по переяславському округу під 1 балотується Владислав Томін, а під №2 Роксолана Бондаренко. До речі, Роксолана на День незалежності вперше стала мамою. Якщо підсумувати, то мені не соромно за список «Європейської солідарності» до новоствореної Бориспільської райради.
  •  Ви нова людина для Переяслава, Яготина та Борисполя…

Не зовсім. У Переяславі у мене є багато знайомих. Зокрема, Віталій Коцур. До речі, вітаю його з призначенням на посаду декана новоствореного факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій университету Григорія Сковороди. Щодо вашого питання, то приблизно з 2009 року з Бориспільським, Переяславським та Яготинським районами працював як помічник-консультант народного депутата. Так, я не був в активній місцевій політиці саме в статусі депутата. Але, впевнений, що обов’язково буду після 25 жовтня.


  • Я щось не помітив Ваших бордів.
  • Бо їх і немає
  • Чому?
  • Дорого! Та й людей вони дратують
  • А як донесете свою думку?
  • Ніжками! Як своїми так і за допомогою наших волонтерів-агітаторів, котрі розносять газету та листівки. А ще соцмережі. Їх не варто недооцінювати. Наприклад, приїхав в одне із сіл. Стою. Зняв маску. Підійшла жінка. Дивиться. А я одразу кажу жартома: «якщо бачилися, то хіба що у маршрутці».  А вона: «А я Вас знаю! Ви Горковенко. Ви у Зеленського суд виграли»
  • І як суд?

Та ніяк! На етапі затягування розгляду апеляції Офісом Президента України. У вересні, нарешті, відбулося перше засідання, але його перенесли, бо представник Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення дуже був зайнятий і не прийшов. А суть апеляції проста. Я виграв Верховний суд, котрий сказав, що Президент Володимир Зеленський не мав права скасовувати указ про моє призначення членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення. До речі, цей Указа вийшов другим після указу про розпуск парламенту. Я навіть не знаю за що мені така честь. Тобто, згідно рішення суду, я є діючим членом Нацради, а Президент порушив закон.  Але суд не сказав як поновити мої права, тобто поновити на посаді. Ось з цим ми і звернувся в апеляційну інстанцію. А поки триває судова тяганина я вирішив взяти участь у виборах у якості кандидата  про що і зробив заяву.


  • Була інформація, що до Київської обласної ради мав балотуватися колишній політв’язень Володимир Балух?
  • Так! У мене була з ним розмова. Нас познайомив народний депутат Ахтем Чийгоз. Володимир Балух дуже гарно розуміється на економіці. Він мав бути першим номером на окрузі №3 до якого входять колишні Бориспільський, Яготинський та Переяславський райони
  • Зачекайте! Ви ж йдете під №1 на окрузі №3?
  • Так! Якби не трагічна історія з Володимиром Балухом він був би першим, а я був би другим. Ми з ним про це говорили. А обласне керівництво партії йому взагалі пропонувало бути першим номером у списку до облради
  • З чим йдете до облради?
  • У нас сформована програма. Один із пунктів цієї програми – це розвиток туризму. А Переяславу сам Бог велів бути одним із центрів. А навколо маса маршрутів про які не знають навіть місцеві, а не те що туристи. Зокрема, неподалік, у сусідньому Яготині є свій Тунель кохання. Не потрібно їхати у Рівне. Він тут, поряд. Або ж одиниці знають про руїни церкви Святого Іллі у Циблях.
  • Як привабити туристів?
     У мене є одна неймовіран ідея. Я хочу створити у новоствореному Бориспільському районі на такий собі інвестиційний хаб. Для цього існують усі передумови. Насамперед, є вигідне транспортне та авіаційне сполучення. Одним із таких проектів може бути, наприклад, український «Діснейленд». Таким чином ми залучимо туристів, яким буде цікаво подивится щось ще окрім розваг. Окрім того, уявіть скільки дітей мріє потрапити у цю казкову країну?!! Але одиниці можуть полетіти  у Францію, а, тим більше, до  США. Реалізація цієї мрії може принести мільярди грошей у бюджет не лише міста та району, а й країни. Це і є великі інвестиції
  • Це якась фантастика!
  • Чому? Коли я подав до суду проти Президента, то мені навіть рідні не вірили, але я виграв. Тому, мрії збуваються, якщо дуже хотіти і наполегливо працювати.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.