ОЛЕКСАНДР ЖУКОТАНСЬКИЙ: «РОЗВИТОК ПІДПРИЄМНИЦТВА — ЦЕ НЕ ЛИШЕ НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ, А Й БІЛЬШ ГЛОБАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ НАШИХ ГРОМАД»

0
1394

 

Агросектор може стати передумовою для економічної стабільності

Український агропромисловий комплекс продовжує нарощувати свої м’язи. Агроекспорт до країн ЄС у січні-травні 2019 р. зріс на 30,8% порівняно з аналогічним періодом 2018 р. — до $2,97 млрд.

Ці цифри свідчать про те, що Україна обрала правильний курс на розвиток агросектора та пошук нових ринків збуту для своєї продукції.

«Україні є чим пишатися. Ми здатні прогодувати не лише себе, а й забезпечити продуктами інші країни. Але дуже важливо, щоб такий темп зберігався і надалі. І в нашому районі, і в країні. Треба ще більше підтримувати фермерство та дрібних сільгоспвиробників. Вони показали, що теж можуть виробляти чи вирощувати продукцію із високою доданою вартістю», — зазначає Олександр Жукотанський.

Сприятливий час для можливостей і перспектив

Політик нагадує, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) нещодавно зарахувала Україну до числа держав, які в перспективі можуть стати світовими продовольчими донорами.

Наприклад, за умови відновлення та розвитку зрошувальних систем, Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн т на рік і для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400–500 млн людей. Це майже 80% населення усієї Європи. За умов розвитку вітчизняної переробної галузі, фермерства, упровадження новітніх технологій Україна потенційно здатна прогодувати своїми продуктами населення інших континентів.

Тому зараз потрібно використовувати можливості та перспективи для України і нашого району як регіону, де розвиток АПК може вийти на новий рівень. Але це залежить водночас і від роботи парламенту, у якому повинні працювати досвідчені економісти й господарники, що здатні готувати й ухвалювати якісні закони. Щоб створити умови для ще більшого зростання АПК та покращення бізнес-клімату.

«Я зустрічаюся з людьми нашого краю, і вони мене часто запитують, що треба зробити, аби в селах та містечках була робота, як зупинити міграцію молоді, покращити умови праці. У першу чергу, для мене робота в парламенті — це велика честь представляти інтереси нашої громади та особистий виклик. По-друге, я застосую всі управлінські знання і навички, які отримав за довгі роки роботи зі створення та розвитку нових підприємств у нашій з вами країні. Багато років я є керівником сотень людей, кожен із яких живе в достатку, бачить перспективу та почувається захищеним. Саме таким я бачу наш край через 5 років», — говорить Жукотанський.

«Я вмію залучати гроші для розвитку підприємств, територій та малого бізнесу»

Він додає, що саме тому у Верховній Раді має намір зосередитися на вирішенні найбільших проблем, що стоять перед нашим округом і людьми. У першу чергу йдеться саме про подолання бідності, низькі зарплати, відсутність роботи.

«Я вмію залучати гроші для розвитку підприємств, територій та малого бізнесу. Я зможу створити нові робочі місця, розширити наявні виробництва, сприяти розвитку малого бізнесу», — зазначає кандидат.

На його думку, перспектива саме нашого краю в тому, що тут можна посилювати і розвиток АПК, і низки суміжних сфер, і промисловість, і малий та середній бізнес. Якщо ж створити сприятливий інвестиційний та бізнес-клімат, буде можливість залучати в район ще більше коштів від інвесторів. А за умови швидкого приходу нових інвестицій обов’язково мають з’явитися і нові робочі місця для молодих спеціалістів району.

Саме досвід Жукотанського в компанії «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів» тут і має спрацювати. Оскільки він уміє вести успішні перемовини з представниками бізнесу. Знає, як залучати багатомільйонні інвестиції у виробництво та переробку, і добре розуміє, як розвивати підприємства, будувати нові заводи тощо.

«Я знаю про всі проблеми в бізнесі та готовий у Раді їх вирішувати, запропонувати можливі ефективні рішення. Мені можна довіряти, адже всі мої слова не розходяться з конкретними справами. Ви це самі можете побачити в Миронівці. Зможу сприяти створенню нових робочих місць, розширенню наявних виробництв і розвитку малого бізнесу», — сказав Жукотанський, відповідаючи на запитання під час нещодавньої зустрічі з кагарличанами.

Розвиток економіки – стабільність і майбутнє

За словами Жукотанського, для того, щоб була робота для жителів округу, повинні працювати підприємства та створювалися нові. А для високих зарплат треба, щоб бізнес розвивався, був прибутковим. Тоді з’явиться можливість і працівникам платити більше, і сплачувати більші суми податків. Тому бізнес-середовищу потрібно полегшити умови, стимулювати його, не заважати. А для цього необхідні законодавчі зміни та якісні закони.

«Розвиток підприємництва — це не лише нові робочі місця, а й більш глобальні можливості для наших громад. Ідеться про будівництво нових доріг, ремонти у ФАПах, школах, дитячих садочках, вкладати бюджетні гроші у важливі для громади сфери культури і спорту тощо», — пояснює кандидат.

Тому, як зазначає він, якщо буде працювати економіка, наш регіон стабільно розвиватиметься та матиме майбутнє. А він як економіст добре розуміється на економічних тенденціях, і знає, як досягати успіху.

«Я знаю, що потрібно зробити для економічного відновлення і які закони ухвалити, оскільки сам є керівником великого підприємства. Ми наповнюємо миронівський бюджет на 85%. А плануємо ще більше. Знаю, як будується успішна економіка. І цю базу знань можу перенести в закони, що дозволять українській економіці нарешті піднятися з колін», — говорить кандидат.

Жукотанський також зазначає: оновлювати законодавство потрібно для того, щоб новий поштовх до розвитку отримали малий та середній бізнес. Тому що в країнах Заходу саме ці сфери підприємництва лежать в основі їхніх стабільних та успішних економік. Водночас важливо, щоб малі підприємства, фермерські та сільгосппідприємства з’являлися в кожному містечку й селі нашого округу. Це має вирішити питання зайнятості населення.

«93-й округ має потенціал, його потрібно лише розбудити й витягти з підвалу. Тоді буде стабільність, а це те, чого прагнуть люди», — підкреслює політик.

 

ПОРТРЕТ КАНДИДАТА

Жукотанський Олександр Васильович

Жукотанський Олександр Васильович, голова правління ПрАТ «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів»

Народився 3 вересня 1965 року у селі Вендичани Могилів-Подільського району на Вінниччині. Службу в армії проходив у Забайкальському військовому окрузі.

У 1990 році закінчив Українську сільгоспакадемію. Отримав диплом за спеціальністю «інженер-механік».

Після завершення академії працював завідуючим виробництвом місцевого Миронівського хлібохарчокомбінату райспоживспілки, а через три роки очолив дане підприємство.

З 1998 року і по цей час — голова правління ПрАТ «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів».

Заслужений працівник сільського господарства України. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Співавтор наукових публікацій та раціоналізаторських пропозицій.

Депутат Миронівської районної ради.

Одружений. Має двох синів.

Постулат життя: «Варто тільки повірити, що ви можете – і ви вже на півдороги до цілі»,– Теодор Рузвельт

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.