Головний міжнародний аеропорт Фінляндії почав писати Kyiv

0
1381

Головний міжнародний аеропорт Фінляндії почав використовувати назву Києва латиницею відповідно до української транслітерації.

Про це повідомило посольство України в Фінляндії та Ісландії, інформує “Європейська правда”.

“Раді повідомити, що сьогодні головний міжнародний аеропорт Фінляндії Helsinki Airport долучився до кампанії МЗС CorrectUA і віднині використовує єдину коректну назву столиці України – Kyiv!”, – зазначило посольство на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у березні один із найбільших міжнародних аеропортів світу – стамбульський аеропорт імені Ататюрка – почав використовувати англомовне написання українських міст Київ, Харків, Львів та Одеса відповідно до української транслітерації.

Міжнародний аеропорт Мюнхена став першим аеропортом Німеччини, який віднині використовує назву Києва латиницею відповідно до української транслітерації.

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ – #KyivNotKiev.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.