Відбулася Міжнародна конференція «Україна в сучасному Європейському просторі в умовах зовнішньополітичних викликів»

0
1281

18 травня в конференц-залі імені В. Сухомлинського Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Україна в сучасному європейському просторі в умовах зовнішньополітичних викликів». У роботі конференції взяли участь молоді вчені, аспіранти та студенти провідних вищих навчальних закладів та установ, йдеться на сайті університету.

Конференція розпочалася з урочистого відкриття, яке здійснив ректор вишу, академік Віктор Коцур, привітавши учасників, гостей та побажавши усім плідної роботи та цікавого дискурсу. На урочистому відкритті також виступили: керівник секретаріату комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Тетяна Блистів, голова ГО «Асоціація професіоналів з національної безпеки» Володимир Колесник, доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділу соціально-політичної історії Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України Марія Кармазіна, кандидат політичних наук, викладач кафедри міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв Роман Безсмертний та інші.

 Проблематика конференції охопила широкий спектр наукових  питань: громадянське суспільство в умовах євроінтеграційного розвитку; сучасні проблеми політичної системи України, зокрема, проблема співвідношення державної влади на місцях та місцевого самоврядування; система балансу влади у політико-правовій системі України; зміни до Конституції як засіб політичної модернізації України; виборча система як спосіб селекції політичної еліти України; державна служба як форма адміністративно-виконавчої влади в Україні; етнополітичні процеси в Україні в ХХІ столітті; проблеми етнічності у постбіполярній міжнародній системі;  феномен «гібридної війни» та її наслідки для України; інформаційний вимір в умовах «гібридної політики (війни)»; Україна в системі європейської безпеки і співробітництва.

Конференція проходила у формі пленарного та секційних засідань, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

Після наукового обговорення учасники мали змогу здійснити надзвичайно цікаву подорож історичним містом та відвідати музеї Переяслава-Хмельницького.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.