Експерт спрогнозував, що буде з курсом гривні

0
1586

Курс гривні укріпився тимчасово. Восени гривня почне девальвацію. Долар по 30 гривень – це оптимістичний сценарій на кінець року. Такий прогноз в інтерв’ю журналу “Країна” та Gazeta.ua дав фінансовий аналітик Олексій Кущ.

“Курс восени і взимку по 30 гривень за долар – це оптимістичний сценарій. Останнім часом гривня стала схожою на латиноамериканську валюту. Українська економіка набирає обрисів мексиканської моделі: сировина плюс заробітчани. Експортну виручку отримуємо від зерна, олії та інших простих сільськогоспорадських товарів. Інша частина платіжного балансу – трансферти заробітчан. Майже немає промисловості, яка раніше вирівнювала цей тренд”, – говорить Олексій Кущ.

За його словами, така модель працює на спадах і підйомах.

“Коли продаємо врожай і отримуємо експортну виручку, курс гривні зміцнюється. Закуповуємо енергоресурсів до зими – курс падає. Не маємо сегментів економіки, що пом’якшували б цей курсовий тренд. Зараз експортери збувають експортну виручку, щоб профінансувати посівну. За рахунок цього гривня укріпилась. Влітку буде курсове затишшя, а восени знову почнеться девальвація”, – говорить експерт.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.