Путін готується піти по всіх напрямках – Турчинов

0
1303

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, накопичуючи війська з боку Донбасу і Криму.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у Києво-Могилянській академії, пише Gazeta.ua.

“Крим окупований, на Донбасі кожен день вмирають наші військові. Ворог вперто намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави.

Треба тверезо давати собі звіт — Росія не хоче миру. Сприймає сильну, європейську, демократичну Україну, як пряму загрозу виживання путінського режиму.

Кремль продовжує готуватись до повномасштабної війни, яка загрожує не тільки Україні, але й іншим державам Центральної і Східної Європи – остаточною втратою незалежності країни, які нині перебувають у кремлівській орбіті.

Указом Путіна з 1 липня збільшена чисельність російських збройних сил — майже 1,9 мільйона осіб. Розширено набір до окремих військових навчальних закладів РФ, курсанти яких залучаються до ведення бойових дій в Донецькій і Луганській областях.

Вздовж державного кордону України розгорнуте наземне угрупування РФ до 50 тисяч військових, не рахуючи бойовиків 1-го і 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованій території Донбасу.

Російське командування підтримує у постійній готовності підрозділ “Північ” в Криму”, – сказав Турчинов.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.