У Фастові стартував пілотний проект містян для фінансування з бюджету участі

0
1509

У Фастові стартував пілотний проект впровадження партиципаторного бюджету. Жителі можуть подавати свої ініціативи, які будуть реалізовані міською владою

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на сайт Фастівської міської ради.

Прийом проектів триватиме з 01 березня до 14 квітня 2017 року. Подати ідею можна в паперовому вигляді – через Управління економіки та міжнародного співробітництва виконавчого комітету Фастівської міської ради (каб.319), а також за допомогою онлайн-сервісу «Громадський бюджет» – на сайті http://initiativ.e-dem.in.ua/fastiv/in .

На цій платформі буде проводитися також і голосування.На всю програму партиципаторногобюджету виділяється 500 тисяч гривень. Якщо особа ініціює малий проект, на сайті треба буде зібрати 25 підписів. Для середнього проекту знадобляться 50 підписів. Автором проекту поліпшення міста може стати кожен фастівчанин, який досяг 16-річного віку. Весь обсяг бюджету участі розподілять на реалізацію малих (60%) і середніх проектів (40%). Втілення малих проектів буде коштувати до 50 тисяч гривень. На більш масштабні програми планують виділяти від 50 до 150 тисяч гривень. Крім того, ініціативи повинні бути такими, щоб їх можна було реалізувати протягом одного календарного року. І головне – вони повинні бути в компетенції міської ради.

З 01 вересня по 30 вересня триватиме голосування за проекти. Щоб підтримати ініціативи, фастівчанам необхідно буде скористатися системою BankID і електронно-цифровим підписом. Кожен мешканець міста може проголосувати не більше, ніж за 2 проекти – один середній і один малий. Проекти-переможців будуть реалізовуватись головними розпорядниками коштів міського бюджету – виконавчих органів міської ради.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.