Росія може влаштувати диверсію під час військових навчань “Захід-2017”

0
1216
Росія може використовувати спільні з Білоруссю військові навчання “Захід-2017” для здійснення прямої агресії чи диверсійно-підривної діяльності проти України

Про це під час засідання Міжпарламентської асамблеї “Україна – Польща – Литва” заявив очільник Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр українського парламенту.

Він прокоментував ситуацію в Білорусі, зауважуючи, що це питання не можна розглядати окремо від контексту російської агресії проти України.

“Кремль брутально використовує білоруський народ як заручника своєї окупаційної політики”, – наголосив Парубій.

За його словами, занепокоєння також викликає проведення цьогорічних військових навчань “Запад-2017” та зауважив, що не слід відкидати найгіршого сценарію.

“Використання навчань, як мінімум, для мілітаризації Білорусі, а максимум – здійснення прямої агресії чи диверсійно-підривної діяльності з території Білорусі проти наших держав”, – пояснив Парубій.

Він додав, що через такі події необхідно посилити взаємодію з Білоруссю та іншими країнами ЄС і НАТО, щоб унеможливити реалізацію планів Путіна у державі.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.