У шкільних їдальнях Київщини продають заборонені продукти та не дотримуються санітарних норм

0
1624

Київська обласна державна адміністрація розпочала масштабну перевірку їдалень загальноосвітніх шкіл області на предмет дотримання санітарних норм та дотримання технології приготування їжі. Про це повідомляє прес-служба КОДА.

Під час перевірки, перших 6 шкіл комісія виявила порушення умов зберігання продуктів харчування  у Данилівській ЗОШ Васильківського району, Кучаківській ЗОШ Бориспільського району,  Узинській ЗОШ N1 та ЗОШ N4, N13 міста Біла Церква.

В Данилівській та Узинській ЗОШ техобладнання не витримує необхідні температурні режиму, зокрема, духові шафи, електоропательні й холодильники.

У всіх перевірених школах меню не відповідає нормам двотижневого чергування. Комісія також виявила, що в школах не обліковуються продукти та харчова сировина, відповідні журнали обліку відсутні. Школи також потребують заміни застарілого битого посуду

В загальноосвітній школі  N4 міста Біла Церква йде реалізація заборонених продуктів харчування через шкільний буфет: розчинні кавові напої, газована вода та солодощі зі штучними барвниками.

«Коли відро з помиями стоїть біля чистого посуду – цим усе сказано»,- зазначив перший заступник голови Київської ОДА Олександр Савченко, який особисто інспектував роботу Данилівської ЗОШ.

Олександр Савченко також вказав на недотримання чистоти у туалетах та іржаві крани Данилівської ЗОШ, з яких біжить іржава вода. «Прикро, що цими кранами, які нібито  не працюють, користуються діти. З них йде вода, яку п’ють школярі. Я не вірю в те, що діти хоча б раз не пили цю іржаву воду», – сказав перший заступник.

Спільна комісія до скаду якої входять заступник голови облдержадміністрації, керівник департаменту освіти і науки, департаменту охорони здоров’я Київської ОДА та Держспоживслужби перевірить всі ЗОШ Київської області.

За результатами перевірок у кожному навчальному закладі складено акт, зобов’язано притягнути винних у порушеннях до відповідальності та негайно усунути недоліки.  Акти також передано до обласної прокуратури.

 

IMG_1011

IMG_1052

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.