КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» надало інформацію щодо змін діючих тарифів

0
1698

На сайті міської ради, у зв’язку з численними зверненнями жителів міста Переяслава-Хмельницького, КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» надало обґрунтування щодо зміни діючих тарифів на послуги теплопостачання.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про теплопостачання», враховуючи те, що діючі тарифи на послуги з виробництва, транспортування, постачання,теплової енергії та постачання гарячої води для населення не забезпечують відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії Комунальне підприємство Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницьктепломережа» вимушене було переглянути і збільшити тарифи на теплопостачання та підігрів гарячої води для населення з метою недопущення зриву опалювального сезону 2016-2017 років.

У той час, як в інших містах України тарифи змінювались продовж останніх років, у нашому місті тарифи на теплопостачання для населення діяли з 2010 року, тому різниця між попереднім та діючим досить значна.

У порівнянні з 2010 роком ціна на газ для виробництва теплової енергії для населення збільшилась в 5,2 рази, електроенергія – в 3,2 рази, тарифи на воду зросли в 1,3 рази. Розрахунки проводились на основі мінімальної заробітної плати – 1450 грн. На сьогоднішній день мінімальна заробітна плата становить 1600 грн. Саме вищезазначені складові були змінені в діючому тарифі.

У листопаді собівартість 1 Гкал теплової енергії для населення вже становила -1344,75 грн. за 1 Гкал., в діючому тарифі – 822,26 грн., тому встановленні тарифи навіть не в повній мірі відшкодовують собівартість наданих послуг.

Враховуючи складну економічну ситуацію, повідомляємо наступне. Мешканці міста Переяслава-Хмельницького та с. Циблі, які не отримують субсидію, мають право на розстрочення оплати послуг центрального опалення.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.