Аудит ЄС: Україна найбільш корумпована країна Європи

0
1440

Європейська рахункова палата вважає, що підтримка Євросоюзу Україні мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс для реформ, досягнуті результати залишаються “крихкими”.

Про це йдеться в звіті, опублікованому 7 грудня, пише Українська правда.

Аудитори оцінили, чи була допомога, надана Україні Єврокомісією і Європейською зовнішньополітичною службою ефективною. Вони розглядали період з 2007 по 2015 роки в сферах управління державними фінансами та боротьби з корупцією, а також газовий сектор.

У звіті наголошується, що співпраця між Україною і ЄС просунулися в період Майдану в 2014 році, але проблеми, з якими стикається Україна, як і раніше в значній мірі впливають на процес реформ, а ризики, пов’язані з колишніми і новими олігархами залишаються високими.

“Не дивлячись на зусилля з реформування, Україна досі сприймається як найбільш корумпована країна в Європі … Олігархічні клани продовжують чинити домінуючий вплив на економіку, політику і засоби масової інформації України”, – йдеться в звіті.

Відзначається, що результати заходів по боротьбі з корупцією ще належить побачити.

Також у звіті йдеться, що ЄС оперативно відреагував на кризу в Україні в 2014 році і виділив 11,2 млрд євро допомоги на сім років. При цьому наголошується, що це було надзвичайне рішення, гроші були виділені без попереднього узгодження стратегії їх використання.

“Під час нашого аудиту, була сильна політична відданість реформі державного управління. Але зміни в системі управління поставили під загрозу реформи, а низький рівень заробітної плати сприяв корупції. Необхідні подальші кроки для досягнення цілей”, – вважає член Європейської рахункової палати Шаболц Фазакас.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.