ЄС нагадав Україні про закон про експорт лісу

0
1332

Передрук: DW

ЄС має намір надати Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро на початку 2017 року після ухвалення українським парламентом закону про експорт лісу.

Про наміри Європейського Союзу надати Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро на початку 2017 року повідомив керівник представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю агенції “Українські новини”.

“Ми реалізовуємо макрофінансову допомогу в розмірі 1,8 мільярда євро. Другий транш у рамках цієї макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро буде наданий, як тільки Верховна Рада прийме новий закон про скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Ми сподіваємося, що зможемо надати цей транш на початку 2017”, – сказав він.

Мінгареллі додав, що ЄС також надає Україні допомогу в рамках програми співробітництва в розмірі 200 мільйонів євро на боротьбу з корупцією, децентралізацію державного управління, управління державними фінансами, реформування енергетичного й банківського секторів, розвиток малого й середнього бізнесу.

Крім того, 25 мільйонів євро, з його слів, ЄС спрямував на допомогу найбільш уразливим верствам населення на сході України.

Нагадаємо, що про скасування мораторію на експорт необробленої деревини як умову для надання чергового траншу допомоги ЄС заявляв ще у жовтні. Український президент Петро Порошенко у листопаді під час переговорів із керівниками інститутів ЄС у Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Верховна Рада ухвалила закон, яким на десять років заборонила експорт лісоматеріалів і пиломатеріалів у необробленому вигляді (лісу-кругляку) у квітні 2015 року.

Автор Віталій Дубенський

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.