Яким буде курс долара в 2017-му: прогноз аналітиків

0
2247

Експерти сходяться на думці, що внаступному році курс національноївалюти девальвують як мінімум дорівня 30 гривень за долар, пише Сегодня.ua.

У наступному році гривня в Україні продовжить знижуватися по відношенню до американської валюти, впевнені експерти. До кінця 2016 року курс нацвалюти може опуститися до 27 гривень, а вже через рік дійти до позначки 30 гривень за долар. Велику кількість валюти доведеться витратити на обслуговування державного боргу, а стабільність гривні в тому числі буде залежати від співпраці з МВФ.

Курс американської валюти в цьому році наблизиться до позначки 27 гривень за долар, вважає виконавчий директор міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко. При цьому на початку наступного року ситуація кардинально не зміниться. За оцінками експерта, до кінця 2017 року гривня подешевшає до 30 гривень за долар. “Курс буде знаходитися без серйозних потрясінь – до 30 гривень до кінця року”, – говорить експерт. При цьому Олег Устенко відзначає, цей сценарій може “розхитати”, наприклад, політична криза. У такій ситуації прогноз може бути менш оптимістичним.

З думкою свого колеги погоджується президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. “Швидше за все, до кінця року курс буде в районі 27 гривень за долар. Може бути, буде коливання 20-30 копійок в більшу або меншу сторону, але це нормальне явище. На початку наступного року може бути істотне зростання курсу. Потрібно буде обслуговувати державний борг, це позначається. І, відповідно, буде закупівля газу імпортного, це теж відіб’ється. Тут можливий якесь зростання”, – розповідає економіст.

Український валютний ринок відчуває себе досить збалансовано, а плаваючий курс допомагає абсорбувати зовнішні шоки, вважає Вадим Іосуб. Внутрішньоекономічних шоків, здатних сильно вплинути на курс гривні, до кінця року аналітики “Альпарі” не очікують. В таких умовах офіційний курс гривні збережеться до початку наступного року в діапазоні 25,5-26 гривень, а на готівковому ринку – в межах 26-27 гривень, прогнозує експерт.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.