“Відкривай Україну”: старт проекту для школярів з усієї країни

0
1584

29 листопада відбулася презентація освітнього проекту для школярів всієї країни “Відкривай Україну”,  повідомляє Укрінформ.

Як заявила керівник проекту Поліна Штерн, «Відкривай Україну» – це освітній проект для учнів 7-11 класів малих міст України, мета якого – створити середовище для розвитку підлітків малих міст. Проект розрахований на участь 1000-1200 команд з 284 міст, а це приблизно 18 000 учнів та 1200 вчителів.

Відмічається, що навчальний процес відбуваєтся на геймифікованій онлайн-платформі, яка містить інтерактивні інструкції, навчальні матеріали та багато іншого.

Сам конкурс буде проходити у декілька етапів. Перший – знайти проблеми у власній школі та вирішити одну з них, другий – змінити на краще своє місто. Команди, які реалізували проект у місті, представлять їх на фестивалях у своїх обласних центрах. На фестивалях буде обрано 24 команди, серед яких визначать переможця. Він отримає міні-грант та можливість стажування за кордоном для вивчення міжнародного досвіду розвитку міст.

На кожному з етапів учасники матимуть шість основних напрямків: навколишнє середовище, здоровий спосіб життя, медійний напрямок, соціальний напрямок, урбаністика, культура і мистецтво.

Проект реалізується за підтримки фундації соціальних інновацій «З країни в Україну». Об’єднання громадських активістів і волонтерів почало свою роботу в 2014 році і зараз нараховує понад 500 учасників. Серед реалізованих проектів фундації: культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну», проект «Відкривай Україну» та тематичні зустрічі «Освітнє лате».

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.