Рівень безробіття молоді в Україні вдвічі нижчий, ніж у Східній Європі

0
2150

Рівень безробіття молоді в Україні загалом нижчий, ніж у країнах ЄС, і вдвічі нижчий, ніж у країнах регіону Східної Європи і Центральної Азії.

Про це під час презентації результатів унікального для України дослідження проблем молоді на етапі переходу від навчання до стабільної роботи «Перехід на ринок праці молоді» заявила координатор групи «Work4Youth» Міжнародної Організації Праці (МОП) Сара Елдер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про показники безробіття молоді, то можна побачити, що в Україні цей показник становить 11,6  % від загальної кількості молодих українців, а це нижче, ніж загалом для ЄС і значно нижче,  ніж середнє значення цього показника для інших країн цього регіону (Східної Європи і Центральної Азії – ред.), – 25, 5 %. Тут Україна, як ми бачимо, показує загалом непоганий результат», – сказала Елдер.

Вона поінформувала, що якщо серед молоді об’єднати тих, хто працює на непостійній зайнятості, є незайнятими, безробітними, неактивними на ринку праці і не навчається, то такий показник – негативного невикористання робочої сили – буде становити 38 відсотків від усієї кількості молодих людей в Україні. За її словами, цей показник загалом нижчий, ніж у країнах Балканського регіону.

«Водночас, все ж таки в Україні молодь активно бере участь на ринку праці  – понад 51 відсоток української молоді знайшли собі роботу до досягнення 25 років», – підкреслив старший спеціаліст з питань зайнятості у субрегіональному бюро МОП у Будапешті Маурісіо Дірксенкс.

Він також уточнив, що в Україні наразі рівень самозайнятості і підприємництва серед молоді є досить низьким – 8 відсотків.

«Хочу наголосити, що зараз є велика необхідність працювати з молоддю на ринку праці.  Безумовно, обмеження потенціалу молоді та її розвитку для отримання належного досвіду і гідного доходу буде значно погіршувати ситуацію із зайнятістю молоді. Якщо ми не будемо працювати з усіма цими викликами і проблемами, то вони призведуть до дуже негативних наслідків на ринку праці», – резюмував Дірксенкс.

Дані унікального для України дослідження проблем молоді на етапі переходу від навчання до стабільної роботи «Перехід на ринок праці молоді» наведені за 2015 рік. Цей проект був реалізований Українським центром соціальних реформ (UCSR) та Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України за підтримки Міжнародної організації праці,  наданої в межах спільного з Фондом МастерКард етапу проекту «Work4Youth» («Робота для молоді»).

Дані цього дослідження були наведені для України у порівнянні з 8 країнами регіону Східної Європи та Центральної Азії і також у порівнянні з країнами ЄС. У рамках програми цього проекту було проведено 53 дослідження в 34 країнах світу.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.