В Переяславі-Хмельницькому відзначили 72-гу річницю визволення України від фашистських загарбників

0
1240

28 жовтня в сесійній залі, під час позачергового двадцятого засіданння виконавчого комітету, відбулося відзначення 72-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, йдеться на сайті міської ради.

До присутніх звернувся зі словом перший заступник міського голови Григорій Карнаух:
– Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших ветеранів, які у ті буремні роки звільнили від окупантів рідну землю та багато європейських країн, а згодом у надзвичайно важких умовах відбудували зруйновані міста та села, відродили економічний потенціал, плекали наше мирне майбутнє. Саме на українській землі у роки Другої світової війни визначалася подальша доля людства – тут відбулися одні з наймасштабніших та найбільш кровопролитних битв із ворогом. Неоціненним є внесок українців у спільну перемогу народів Європи над нацизмом. На жаль, уже у XXI столітті, після семи десятиліть по закінченню найбільшого в історії людства військового конфлікту, через агресію Російської Федерації та підконтрольних їй терористичних формувань українці зі зброєю в руках захищають суверенітет та територіальну цілісність своєї держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів та прадідів, а тому ми твердо віримо у нашу перемогу.

Присутні схилили голови перед тими, хто боронив країну від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна.
Від міської влади були покладені квіти до Братської могили воїнів-визволителів України в центральному парку міста.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.