Екстрадицію Онищенка гальмують у Києві

0
1320

Передрук: DW.COM

Київ може напряму домагатись екстрадиції депутата Олександра Онищенка. Це випливає з відповіді прокуратури Великобританії на запит DW. Натомість звернення України в Інтерпол затягнуло процедуру на місяці.

Зволікання з процедурою екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка не пов’язане із вимогами британського законодавства. Українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британських колег із запитом про екстрадицію втікача, попри те, що між Україною і Великобританією немає угоди про екстрадицію. “Будь-яка країна з-поза меж Європейського Союзу може напряму звернутися із формальним запитом про екстрадицію до міністерства внутрішніх справ”, – повідомили у Королівській прокуратурі Великої Британії.

Утім, Київ, вочевидь, досі не звернувся напряму із запитом про екстрадицію. Натомість вже кілька місяців українські правоохоронці очікують рішення Інтерполу щодо оголошення Онищенка в розшук. Єдиною причиною, чому Київ пішов цим шляхом, припустили у британській прокуратурі, можуть бути вимоги українського законодавства щодо оголошення у міжнародний розшук перед поданням запиту про екстрадицію або бажання встановити місцезнаходження особи. ЗМІ неодноразово цитували адвокатів підозрюваного, які заявляли, що лондонська адреса Олександра Онищенка відома українським правоохоронцям.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.