Дослідження: 50% твердих і плавлених сирів на споживчому ринку України сфальсифіковані

0
712

На сьогодні в Україні половина твердих і плавлених сирів не відповідають стандартам якості. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Громадською організацією “Громадський контроль захисту прав споживача”, які оприлюднила заступник голови організації Ольга Котехова, передає УНН.

Під час дослідження якості сирів було відібрано 21 зразок твердого сиру і 13 зразків плавлених сирків вітчизняного виробництва.

В цілому, із 34 зразків, які були досліджені в ДП “Укрметртестстандарт”, 17 виявилися фальсифікатом.

Зокрема, 12 зразків твердого сиру містили немолочні жири, 5 зразків плавлених сирків – виявилися сфальсифікованими.

“Які жири використовуються у виробництві цих продуктів, невідомо, оскільки на маркуванні зазначено, що продукт складається з молока та інших інгредієнтів. Разом з тим у нас на ринку присутні сири з маркуванням, але без вказівки виробника, тобто є склад, є ДСТУ, але хто його зробив, невідомо”, – зазначила О.Котехова.

Представники організації направили дані дослідження в Антимонопольний комітет і Держпродспоживслужбу України.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.