На Переяславщині Циблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилася до Всесвітнього дня вишиванки

0
1899
Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.
Циблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів теж долучилася до Всесвітнього дня вишиванки – учні та вчителі одягнули вишиванки та зробили барвистий флешмоб «Вишивана Україна». В рамках акції відбувся показ вишиванок «Вишиванку мені мама вишивала» та конкурс «Вишиванка моєї родини», де діти представили вишиванки своєї родини: бабусь, прабабусь та прапрабабусь. Про це йдеться на сайті РДА.
Учасниками даного заходу були голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації  Андрій Пряхін, керівник апарату райдержадміністрації Валерій Перчук, начальник відділу освіти Таміла Дубина та директор школи Віталій Дідичук.
Вишиванка є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.