Є РИЗИК ТЕХНІЧНОГО ДЕФОЛТУ “УКРЗАЛІЗНИЦІ”?

0
1608

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі “Еспресо” заявив, що новому в.о. “Укрзалізниці” Івану Юрику доручено врятувати компанію від технічного дефолту, пише Lb.ua.

“Врятувати компанію від можливого технічного дефолту… Реструктуризація боргів, рефінансування, можливо, випуск облігацій. Пріоритизація з видаткової частини, з капітальних інвестицій, скорочення обсягів та закупівля виключно необхідних речей, щоб Укрзалізниця могла їхати”, – сказав він.

Криклій також пояснив, що попереднього т.в.о. голову “УЗ” Желька Марчека звільнили, тому що його обіцянки розійшлися з дійсністю.

“Під час карантину дуже багато помилок було… Дуже дивні речі приймалися, в тому числі кадрові рішення, де призначалися люди без досвіду і з потенційними конфліктами інтересів на деякі важливі посади. Все це викликало у наглядової ради дуже велике занепокоєння і бажання змінити главу”, – сказав міністр.

Нагадаємо, що в середині квітня рейтингове агентство Standard & Poor`s знизило рейтинг “Укрзалізниці” з В- до ССС.

Агентство зазначило, що d “Укрзалізниці” слабка ліквідність, а економічна криза може обмежити її доступ до ринків капіталу і негативно вплинути на її здатність генерувати грошовий потік від операційної діяльності. 

Раніше В. Криклій заявляв, що розраховує на виділення “Укрзалізниці” фінансової підтримки в розмірі 4-5 млрд грн за рахунок отриманих від “Газпрому” коштів, пише “Інтерфакс-Україна”.

За словами міністра, фінансова підтримка від імені держави буде найбільш ліквідною допомогою для “Укрзалізниці” в поточній ситуації з урахуванням зниження агентством S&P зниження рейтингу компанії до “CCC” з прогнозом “негативний”.

“З виплати “газпромівських” грошей, яка йде на користь “Нафтогазу” і буде перерахована до бюджету у вигляді дивідендів, ми розраховуємо отримати певну суму, яка буде передбачена на підтримку “Укрзалізниці”. Але не просто на закриття поточних проблем, а на замовлення у внутрішнього ринку вагонів, поїздів, електричок і т.п.”, – підкреслив міністр.

Криклій також повідомив, що Мінінфраструктури планує отримати близько 4-5 млрд грн цільового фінансування для “Укрзалізниці”. “Очікуємо, що зазначені кошти надійдуть в цьому році, і до кінця року вже будуть розподілені”, – підкреслив він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.