Сміла на межі екологічного лиха, через ТЕЦ

0
1900

Не встиглм сміляни відійти від холоду, як їх засипає сажею місцева ТЕЦ, власниками якої є люди близькі до Володимира Куковальського, того самого, що в Переяслав-Хмельницькому, незаконно, обманом збудував ТЕС.

Про це на своїй сторінці у Фб повідомив депутат районної ради Юрій Бобровнік .

“Екологічне лихо у Смілій! Переяслав чекає теж саме?!

Сажа ділиться на кілька типів, великі гранули які ми бачимо та мікрогранули, які потраплять, які ми не бачимо, а вона потрапляє до наших легень, і через кров у всі органи.

9 лютого 2019 року переяславці відвідали збори мікрорайону Кути міста Сміла.

Мікрорайон засипаний сажею від місцевої Куковальскої ТЕЦ.

Пам’ятаєте проте, як Куковальський розповідав, яке благополуччя від ТЕЦ у Смілій. Яке там сучасне обладнання?

Директор смілянської ТЕЦ говорить, що котли у них стоять німецькі, із сластикою Гітлера, тому і сажотрусить ТЕЦ. А що нам говорив, Куковальський, про супер  сучасну смілянську ТЕЦ? Нажаль і на переяславській ТЕС котли невідомого нам походження.

Проблема смілян у тому, що ТЕЦ отоплює мікрорайон, 54 грн за м2. Сміляни просять перейти на газ, проте, керівництво ТЕЦ вже 5 рік переконує у тому, що куплять новий сучасний котел, фінський за 5 мільйонів, і сажі не буде. Проте у них грошей немає. Не переходять на газ, бо тоді не буде зеленого тарифу.

Директор смілянської ТЕЦ звинуватив, місцевих активістів у тому, що через їх бунт сучасне обладнання пішло у Переяслав, а не до них. Це відбулося саме у той час, коли нам Куковальский розповідав, що передумав будувати ТЕЦ, змінив договір на оренду землі, під митий склад, і що обладнання вивіз у Смілу.

Ще з’ясувалося, що переяславські активісти платять смілянським, а смілянські переяславським, щоб ті їздили одне до одного і розповідали про обмани власників ТЕЦ.

Тоді як тесовці у Віснику Переяславщини, писали, проте, що яка благодать від ТЕЦ у Смілій, і що дороги, ремонтує ТЕц, виявилося, що дороги розбиті до краю.

Сміляни слідкують за напрямком вітру, щоб просушити одяг.

Міського голову, якого поновив на посаді суд, з того, що я зрозумів, знову депутати вигнали з посади. З натяків розумію, що тесовці, останні п’ять років йшли до захоплення влади у Смілій, те що фактично ми спостерігаємо зараз у Переяславі.  І безвладдя в Смілій їх влаштовує.

Виступ переяславки Олени Гичко, на 56 хв. 40 с.

Сміляни прийняли рішення, звертатися до правоохоронних органів та поадавати судові позови проти ТЕЦ!

P.S.

Після того як директор побачив переяславців, ще перед початком зустрічі, відмолявся виступати. Його люди змусили. Виявляється, переяславців він знає в обличчя.

Переяславці вже теж неодноразово повідомляли про факти сажотрусіння переяславською ТЕС Куковальського.

Репост вітається!

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.