ВЕРХОВНА РАДА ОПРИЛЮДНИЛА ПРОГРАМУ ОТРИМАННЯ ТОМОСУ

0
1000

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій разом з делегацією на чолі з президентом України Петром Порошенком 5-6 січня 2019 року здійснить робочий візит до Турецької Республіки.

Про це повідомили в прес-службі Верховної Ради.

Повідомляється, що програмою візиту на 5 січня передбачено зустріч голови Верховної ради Андрія Парубія і президента Порошенка з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського патріархату та зустріч із вселенським патріархом Варфоломієм.

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання томосу вселенським патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому храмі Св.Георгія. По завершенню процедури підписання томосу прозвучать заяви: вселенського патріарха Варфоломія митрополита Київського і всієї України Епіфанія, президента Порошенка.

У неділю, 6 січня, українська делегація візьме участь у церемонії вручення Томоса, Божественній літургії, яку спільно відправлять Вселенський патріарх Варфоломій і митрополит Епіфаній, та у церемонії освячення води у затоці “Золотий Ріг”.

“Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В.В.Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в патріаршому храмі св.Георгія”, – інформує прес-служба ВР.

Нагадаємо, вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Української Православної церкви Епіфанія на вручення томосу до Стамбула (Туреччина) 6 січня 2019 року.

Джерело

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.