Розповіли, що буде з доларом восени

0
1555

У другому півріччі 2017-го національна валюта знеціниться. Вартість одного долара може досягати 32 грн.

Такі прогнози висловила аналітик Наталя Мільчакова y коментарі “Сегодня”, зазначає Gazeta.ua.

“Ризиком може стати, наприклад, відмова Міжнародного валютного фонду або інших міжнародних фінансових організацій надавати кредити Україні. Іншим ризиком може стати падіння світових цін на зерно, метали і інші експортні товари України, а також падіння світової ціни на нафту, що може негативно вплинути на попит зарубіжних імпортерів на українські товари. Проте яким буде курс восени – реально може знати тільки Нацбанк України, оскільки гривня дорожчає і дешевшає в основному завдяки політиці, яку Нацбанк проводить на валютному ринку”, – розповідає Наталя Мільчакова.

На знецінення гривні впливають й інші чинники. Серед яких активізація імпорту чи виплата іноземних кредитів. Крім того, йде тенденція до зниження вартості металу. Саме він одне з основних джерел валюти для країни, кажуть фахівці.

Утім більшість експертів прогнозують, що до відмітки 32 долар навряд чи підніметься. У Центрі Разумкова прогнозують курс на рівні 27 грн. y Concorde Capital припускають, що в кінці року долар коштуватиме 28,5 грн.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.