Електронна система eHealth зменшить черги до лікарів

0
1324
Фото alexraths/Depositphotos

За словами Уляни Супрун, взаємодія між пацієнтами та лікарями тепер стане прозорішою та зручнішою, пише Хмарочос.

Пацієнти зможуть самостійно обирати собі лікаря, отримувати доступ до його професійних даних, записуватись до нього на прийом в режимі онлайн, визначати зручний для себе час відвідування. В майбутньому система також зберігатиме особисті дані пацієнтів та їхні амбулаторні картки. Тому кожен лікар, який матиме доступ до електроного реєстру, зможе оперативно продивлятися всю необхідну йому інформацію, не витрачаючи зайвого часу на стоси паперів.

Пацієнти, які ніколи не мали справу із онлайн-реєстрацією, зможуть звернутися до будь-якого лікаря, який допоможе їм зареєструватися в системі.

В нову систему закладений «принцип справедливості»: тепер лікар отримуватиме зарплатню відповідно до кількості своїх пацієнтів і чим більшим буде навантаження на спеціаліста — тим вищим буде його оклад.

Заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк підкреслив, що зараз проходить перший етап реалізації eHealth — реєстрація медичних установ. Далі в системі зареєструють лікарів, потім — пацієнтів. Окремо до системи внесуть програму «Доступні ліки».

Сьогодні в eHealth зареєстровано 25 медичних закладів. Зараз вона працюватиме в тестовому режимі, щоб пацієнти змогли оцінити якість її роботи. Повноцінний запуск системи запланували на квітень 2018 року. Вартість її розробки, за словами голови проектного офісу eHealth Юрія Бугая, склала 400 000 доларів.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.