Назвали 7 продуктів, які підробляють найчастіше.
Серед них мед, сметана, молоко, червона ікра, оливкова олія, копчена риба та крабові палички, пише Gazeta.ua з посиланням на Агроньюз.
Щоб не потрапити на фальсифікат, слід уважно читати упаковку. Сметанний продукт називають сметаною. У ньому молочний білок заміняють соєвим. Молоко розбавляють пальмовою олією. Купувати молочні продукти радять тільки відомих марок. У крабові палички домішують соєвий білок і крохмаль.
Підробку червоної ікри можна впізнати за цілісністю ікринок. Якщо вони цілі, а рідини мало, значить продукт справжній.
Пібробляють копчену рибу. Замість коптити її звичайним способом, використовують “рідкий дим”. Це сильний канцероген. “Впізнати” справжню копчену рибу можна за жовтуватим відтінком.