Київщина залишиться без доріг: цього року буде відремонтовано лише два відсотки автошляхів України

0
1678

28 лютого, міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції заявив, що фінансування у цьому році вистачить на ремонт максимум трьох відсотків доріг.

Як передає кореспондент “Моя Київщина“, про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Міністр заявив, що в рамках бюджету буде відремонтовано більше двох тисяч кілометрів доріг по всій Україні та близько 80 мостів. Наразі в державі є близько 17 тис шляхопроводів, 9 тис з яких в аварійному стані, а 4 тис підлягають негайному ремонту.

“Нажаль за наявний бюджет ми можемо відбудувати тільки 80 мостів – це два відсотки від загальної кількості, – повідомив Омелян.

“Я всіляко поділяю біль людей які після зими виїдуть на міські дороги, я теж ними пересуваюсь. Але те фінансування яке ми маємо, дозволяє відремонтувати лише два, максимум три відсотки доріг. І треба розуміти, що 90 відсотків зруйновані. На жаль, за час зими українські автошляхи не стають європейськими автобанами, такими вони стають лише під час фінансування уряду, належної роботи “Укравтодору”, приватних компаній, які виконують підрядні роботи, – прокоментував Володимир Омелян.

Також міністр інфраструктури повідомив, що існують системи “CoST” та “FITIK”, які слугують запобіжниками щодо зловживань під час ремонту українських автошляхів. Вони повинні слідкувати за якістю ремонту і за тим, щоб кошти платників податків України не витрачалися даремно.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.