Міста Київської області висловили готовність до впровадження електронної картки Київщини

0
1478

Нарада щодо впровадження електронної картки Київщини відбулась за участі голови Київської обласної ради Ганни Старикової, депутатів облради Юрія Опенько, Наталії Бігарі, В’ячеслава Хмельницького, голови та члени виконавчих комітетів міських рад, йдеться на сайті КОР.

«Ми бачимо декілька напрямків реалізації цього проекту. Перш за все – соціальний захист. Адже деякі види допомоги, які надаються через соціальну службу, можуть надаватись і через електронну картку. По-друге – це медичний сегмент. Тут електронна картка може слугувати, як носій інформації про пацієнта, спростити запис на прийом до лікаря, відображати виписані рецепти, процедури та ліки. Третій напрямок – сфера ЖКГ. За рахунок цього механізму ми можемо спростити оплату за комунальні послуги для нашого населення. Окрім того, є ряд адміністративних послуг, які вже надаються на рівні ЦНАПів, і вони так само можуть надаватися через цю картку. Четвертий напрямок – відшкодування пільгових перевезень на громадському транспорті», – зазначила голова облради Ганна Старикова.

Спеціаліст Інститут соціально-економічного розвитку Київської області Леонід Богданов презентував присутнім проект електронної картки. Основними завданнями проекту він назвав надання доступу громадянам до інформаційних ресурсів державних органів через Інтернет та отримання адміністративних послуг в електронному вигляді, запровадження системного контролю за якістю надання соціальних послуг тощо.

Також своїм досвідом поділилися і колеги з Полтавської області та міста Черкаси, де подібні проекти вже реалізовані.

Після всіх виступів, свою думку висловили представники міських рад Київщини. Буча, Ірпінь, Вишгород та Фастів висловили повну підтримку даного проекту. Тож можна з упевненістю сказати, що міста регіону готові до впровадження електронної картки Київщини!

У підсумку зустрічі було вирішено створити окремі групи по виділеним напрямкам роботи, щоб конкретно прописати технічне завдання для розробників.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.