У Музеї трипільської культури відкрито виставку «Археологічні об’єкти: погляд з космосу»

0
1337

Джерело: офіційний сайт НІЕЗ “Переяслав”

27 січня 2017 р. у Музеї трипільської культури Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» пройшла презентація виставки «Археологічні об’єкти: погляд з космосу». На ній представлено аеро- та космофотознімки археологічних пам’яток різних історичних періодів, знахідки з розкопок поселень-гігантів трипільської культури, виявлених завдяки дешифровці фотознімків зроблених з літака, особливу увагу привертає фотоапарат для нічної аерофотозйомки «НАФА-МК-25».

Участь у презентації виставки взяли учні Переяслав-Хмельницької гімназії, науковці НІЕЗ «Переяслав» та представники переяславської громади. Для них пізнавальну й захоплюючу екскурсії по матеріалам виставки провів завідувач науково-дослідного сектору «Музей космосу»  Сергій Вовкодав. У ході заходу також було переглянуто документальний фільм про життєвий та творчий шлях ученого та конструктора у галузі ракето-космічної техніки, основоположника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова (1907-1966). Саме завдяки йому людство нині може користуватися всіма перевагами практичного використання космічного простору, у тому числі дистанційним зондуванням Землі.

Виставка «Археологічні об’єкти: погляд з космосу» експонуватиметься  до 31 березня 2017 р. Музей трипільської культури працює з 9 до 17 години, вихідні дні: понеділок, вівторок.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.