Туроператор порівняв ціни на європейських та українських лижних курортах

0
1493

Європейські лижні курорти дешевші за українські, якщо не враховувати витрат на переліт. Про це Gazeta.ua розповіла експерт компанії “Світлана-Тур” Анна Костиря.

“Лижний тур до Буковелю коштує 1320 гривень за одного на вихідні. Сюди входить автобусний переїзд, проживання в 15 кілометрах від гірки та дворазове харчуваня. Додатково доведеться заплатити за оренду спорядження – від 100 до 500 гривень на день, скі-пасси на підйомники – від 105 гривень за один підйом. 20% можна зекономити, якщо брати спорядження у приватаному секторі або відразу на всі дні катання”, – говорить Анна Костиря.

Скі-пас на 1 день коштує 975 грн, а на 3 дні – 2,5 тис. грн. Тиждень на Буковелі коштує близько 20 тис. грн на двох з проживанням та сніданками.

“В менш відомих лижних курортах вартість туру приблизно така ж. У Пилипець можна з’їздити за 1700 грн, але скі-паси та спорядження там дешевші. Підйом коштує 80 гривень або 550 гривень на день. У Драгобраті тур коштує від 1400 гривень. Однак це високогірний курорт і до нього треба буде щодня добиратися”, – говорить експерт.

Закордон на лижі українці найчастіше їдуть до Болгарії, Польщі, Андорри та Австрії.

“Сім ночей у тризірковому готелі болгарського Банско коштують від 350 євро на двох. Сюди включено сніданки та автобусний переїзд. Доплачувати доведеться за скі-пас – 150 гривень за підйом або 850 гривень за день. Оренда спорядження в Болгарії коштує 445 гривень на день. Тиждень у польському Закопаному коштує 500 євро на двох. Там з десяток гірськолижних комплексів. Скі-паси дешевші – 70 гривень за підйом чи 490 гривень за день”, – коментують у “Світлана Турі”.

Тур на 7 ночей до Андори коштує 1 тис. євро на двох, а вхід на підйомники – 35 євро на день. В австрійському Тіролі тур на 7 ночей обійдеться у 1400 євро на двох. Скі-паси купують за 26-58 євро на день.

“Якщо брати відразу на всі дні катання, то можна зекономити третину вартості. Значно дешевші скі-паси на європейських курортах для дітей та студентів. А Буковель пропонує один тариф для всіх”, – уточнює Анна Костиря.

Автор: Анна Родічкіна

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.