Тука озвучив терміни повернення окупованого Донбасу, за Крим Росія “триматиметься до останнього”

0
1196

Росія поверне “ДНР” та “ЛНР”, проте за окупований Крим буде триматися до останього.

Про це в інтерв’ю “Апострофу” розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє УНІАН.

“Переконаний у тому, що вони повернуть “ДНР” і “ЛНР.” А ось за Крим вони будуть триматися до останнього. І тут дуже важливо не зменшувати санкційний тиск. Найімовірніший шлях повернення Криму – це коли у самій Федерації почнуться відцентрові процеси”, – розповів він.

При цьому, говорячи про терміни повернення Донбасу, Тука назвав 2017-й – максимум 2018-й рік.

“Я оптимістичний. У мене є відчуття, що це відбудеться в 2017, максимум, у 2018 році”, – переконаний заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, додавши, що це буде на умовах “мінського процесу”. Раніше Тука заявляв, що повернення анексованого Криму до складу України в найближчі 3-5 років неможливе. “Я вважаю неможливим повернення Криму в найближчі 3-5 років. Поясню, чому. Особисто моя точка зору полягає в тому, що Крим повернеться до складу України тоді, коли в Росії від економічної кризи почнуться в черговий раз відцентрові сили. Зараз це може здаватися маячнею і фантастикою, але можна подивитися стрічки новин середини 90-х років, яким чином розвивалися події і в Калінінграді, і в Татарстані… потім вибухнула Чечня. Ми все це бачили на власні очі”, – пояснив він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.