На Переяславщині вшанували жертв голодоморів 1932-1933 років

0
1535
З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів у населених пунктах Переяслав-Хмельницького району було організовано ряд скорботних заходів. Так, у селі Помоклі відбулося відкриття пам’ятного знаку жертвам голодоморів, йдеться на сайті РДА. На заході були присутні голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін, голова районної ради Петро Качкалда, заступник голови адміністрації Любов Онопрієнко, голова Помоклівської сільської ради Микола Клименко, депутат районної ради, керівник ПП «Соснова» Юрій Павлушко, заступник директора ПП «Євросем» Володимир Савченко, сільські голови району та небайдужі жителі села.
У своєму виступі Андрій Пряхін зазначив що в День пам’яті жертв голодомору ми повинні згадати мільйони стражденних людей, нещадно закатованих у часи великого голоду, запалити свічку пам’яті у своїй оселі і у своїй душі, аби ніколи не забути про нелюдський злочин, скоєний проти українського народу.
Зі  словами скорботи перед присутніми виступив голова сільської ради, керівники підприємств та жителька села, очевидиця тих страшних подій.
Під час заходу проведено поминальні богослужіння та освячення пам’ятника загиблим у часи Голодомору. Світлу пам’ять безневинно загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.
Цього ж дня жертв голодоморів вшанували і в селі Лецьки, де біля пам’ятного знаку відбувся мітинг-реквієм «Голодне розп’яття Переяславщини». Відкрив мітинг голова районної ради Петро Качкалда. Пам’ять загиблих у ті страшні роки вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.
До Дня пам’яті жертв Голодомору в приміщенні Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації відкрито виставку «Голодомор 1932-1933 років – свідчать архівні документи».
Також в усіх навчальних закладах району цього дня проведено тематичні виховні години на тему «Не згасне свічка пам’яті…», адже страшні події тих років не повинні забутися молодим поколінням українців.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.